miten valmistauduin

Valmistautuminen. Hmm..no tässä yli puoli vuotta kuumotellut lähdenkö, enkö lähde, pääsenkö oikeasti vaihtoon, minä yksin, Alankomaihin, kuukaudeksi. Suht jännät paikat ollut. Kun se sähköposti kilahti "sinut on valittu" on henkinen valmistautuminen alkanut.

Sopimukset tehtiin ja lainasin alakohtaisen enkun kirjan kirjastosta ja aloin lukemaan sanastoa, ja kertaamaan enkkua. Siitähän se kieli muistui mieleen. Googlaillut Alankomaita ja Bredaa. Taisin jonkun kaupunkiesittelyvideon youtubesta Bredasta katsoa, noloa kyllä!

Sellainen englanninkielinen kielitesti tuli tehtyä, missä otetaan selvää kielen tasosta ja sama testi tehdään kun palataan takaisin Suomeen ja katsotaan onko kielitaito parantunut.

Sähköposteja tullut innokkaasti vaihdettua Hollantiin perheeseen missä asun ja kouluun missä välillä käyn. Kaiksi viikkoa ennen lähtöä rupesin laatimaan listaa must to have asioista mitä pitää ottaa mukaan ja asioista, joita pitää vielä hoitaa ennen lähtöä. Bredan säätiedot tarkistanut melkein päivittäin, että alkaa miettimään mitä vaatteita osaa pakata mukaan. Kevät on siellä aika paljon pidemmällä mitä täällä on huhtikuussa.

Kun lähtöön oli alle viikko, hain varastosta matkalaukun ja aloin pohtimaan, mitä mukaan tarvitsee. Onko tarpeeksi työvaatteita, vapaa-ajan vaatteita, lämmintä vaatetta ja vaatetta kesän tuloa ajatellen, onko kaikki työvälineet mukana, sakset, harjat..kieltämättä alkoi pelottamaan saako kuukauden tavarat 20 kiloon mahtumaan. Tuntuu, että laukkuni on liian iso haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti