5. huhtikuuta 2016

eka koulupäivä Vitalis collegessa

Nonniin, se on eka ja toka vika päivä Vitalis collegessa ohi. Pyöräiltiin joku 3-4 kilsaa sinne ja takasin.
Päivä alko 9.30 ja eräs opettaja, joka puhu hyvää englantia esitteli mulle paikkoja ja anto mun aikataulun tuleville päiville. Ekana oli perus harjottelu tunti, jossa nää Vitalis collegen parturi-kampaajat harjotteli perus raitoja laputtamaan, hoitoaineella, joka oli aika uutta mulle. Me tehää aina väreillä ku tehää, mut sitä harjotusta ei sit ehkä samal taval tuu tai jää vähemmälle

Ja pari muutaki erilaista asiaa oli. Kaikki työvälineet hommataan ite niiku mäki oon aikoinaan, mutta aivan kaikki, eli täällä pitää olla opiskelijalla oma fööni,suoristin ja kiharrin koulussa. Työvaatteina perus musta vaatetus tai oikeastaan vaan paita, ja kaikillä koulun opiskelijoilla oli oma työtakki missä luki opiskelijan nimi ja koulun nimi. Niistä tietty pitää maksaa. Ja käsitin, että opiskelijat hommaavat samat välineet keskenään. Omia harjotuspäitä pitää olla muistaakseni neljä, kolme naista ja yks mies.
Luokkahuoneita käytännön harjotteluun oli vaan kaks, mutta asiakaspaikkoja niissä oli ainakin pari kymmentä, joten luokkatilat oli tosi suuria. tietokoneluokkia ja tiloja oli pari ja muita teorialuokkia myös. Koko rakennuksessa oli vaan parturi-kampaajat ja kauneusala. Tien toisella puolella oli sama koulu, jossa on eri aloja.
Luokalla oli noin pari kymmentä oppilasta/tyttöä ja kaikki oikeeastaan mua nuorempia, eli noin 16-21 vuotiaita. Yks ainut puhu englantia kenen luo tää opettaja mut ohjeisti, koska ekan tunnin  opettaja ei myöskään puhunu oikeestaan ollenkaan enkkua. Pari sanaa tais sanoa. No kommunikoin vaan tän yhen tytön kaa joka puhu enkkuu ja oli sit suht saman ikänen kun mä. Muut tytöt ei tullu ees juttelee ja jos ne halus tietää jotain, kysy hollanniks tältä tytöltä joka kysy multa englanniks. Harmi sinäänsä. Ja oli pieni pettymys, koska aattelin et sais tutustua ihmisiin, joista sais kamuja vapaa-ajalle. Tai kommunikointi ois vaikeeta, kun on vaa yks joka puhuu. Musta kans vähän tuntuu et ne ymmärtää muttei välttämättä uskalla puhua tai niitä pelottaa puhua mulle. Voi olla et se ikä vaikuttaa vähän kun olin vanhempi kun ne.

Päivät näillä tytöillä on superpitkiä. Tänää päivä oli alkanu puol ysi ja loppu vähä ennen neljää, huomenna alkaa puol ysi ja loppuu seittemältä illalla. Taukoja pidetää melkeen joka tunnin jälkeen 15-30 minuuttia. Joka tauolla syödään omia eväitä, voileipiä oikeastaan. Ruokalassa pidetään tauot omia eväitä syöden ja siitä voi myös ostaa juotavaa tai paniineja ja oli siinä joku automaatti mistä sai suklaapatukoita, sipsejä ja juotavaa. Ainoa terveellinen ruoka mitä näin siinä ruokalassa myynnissä, oli luumutomaattipussi siinä automaatissa. Huomenna viisaanpana teen omat leivät messiin.

Kerroin tytöille Suomesta jotain asiota ja oli ne aika yllättyneitä. Kerroin, että meillä on ilmanen ruoka ja että talvella myös Helsingissä voi olla -25 astetta ja lapissa kymmenen astetta kylmempi nii ne haukko henkeä, kun oli just sanonu et niillä oli kylmä talvi eli kylmimmillään -5. Kysymyksenä mulle tuli myös käyttääkö suomaiset karvahattuja, jonka kohalla repesin.

Seuraavalla tunnilla oli  meikkausta. Uskalsin heti ekana päivänä ottaa meikit pois ja antaa tän enkun taitosen tytön tehä mulle smoky eyet. Se oli eka kerta heille tehä tämä utunen silmämeikki. Vuorostaan mä tein hänelle. Erilaista meijän kouluun oli, että kaikilla oli ostettuna samat siveltimet joita oli ehkä jopa kymmenen. Kaikki meikit oli sellasissa paketeissa missä oli puuteri, aurinkopuuteri, erivärisiä meikkivoiteita, huulipunia, huulikiiltoja, ripsivärejä pari, rajauskyniä, huultenrajauskyniä ja luomivärejä. Omia meikkejä tytöillä oli myös mitä he käyttivät. Erilaista oli että meikkejä ei opetettu viemään paletin kautta kasvoille, eikä siveltimien hygieenisyys tainnut olla niin justiinsa. Ripsivärit laitettiin suoraan silmään ilman paletin kautta kierrättämistä ja omia ripsivärejä lainailtiin kavereille. Tunnin alussa tehtiin demo yhdelle tytöistä, jossa näytettiin kuinka tehdä smoky eyes. Ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy meikkaaminen  suoritettiin perus luokassa ja pöydälle haettiin puiset kaksipuoliset peilit joista saatettiin katsoa lopputulosta. Kyseisen paletin on saanut itse halutessa ostaa. Tämän tunnin opettaja ei myöskään osannut englantia eikä vaihtanut kanssani kuin pari sanaa, vaikka hän olikin suht nuori.Kaapit oli aika paljon pienempiä kun meillä, ja tytöillä oli niin paljon enemmän tavaraa. En tiiä miten ne saa sullottua tonne koko omaisuuden plus ne 10 leipää ja juomapulloa mitä syö ja juo yhen päivän aikana.


Vikana tuntina oli hollantia, mutta niin nopsaa kuin tunti menikin alle tunnissa, pelattiin koneilla netissä visoja pari hollanniksi ja pari logovisaa mua varten englanniksi, missä tuli kuva logosta ja kysyttiin mikä logo tämä on. Jokasen visan voittaja sai opettajalta jonkinlaisen minivohvelin palkinnoksi. Tää oli aika uutta! :D Tunnin lopuksi opettaja antoi tehtävän mistä tunnin alussa selitti ja se liittyi jotenkin mainontaan. Lappu käteen ja sitten tytöt juoksivat pois ja kotiin.Siinäpä se koulupäivä näin tunnin putkeen kirjoituksen tuloksena.

Huomenna on sitten melkein pelkkää teoriaa ja veikkaan ettei tarvitse ihan vikoilla tunneilla olla kun oli matikkaa ja jtn opetuskartoitusta. Veikkaan, jossei osaa enkkua, niin varmaan vähän vaikeampi sitä matikkaa opettaa tai en mä varmaan ainakaan sitä osaa. Mutta muuten iha huippuhyvin osannut puhua, joka ollu mulle suuri yllätys. Luulen, että suomalaiset on niin sisäänpäinkääntyneitä, ujoja ja vähättelee itteään, kun väittää ettei osaa englantia, vaikka sitä osaisikin. Nää tytöt nimittäi huus ja laulo ja hoki jtn ihme sanoja joista huomasin niiden olevan aika paljon sekopäisempiä ja puheliaampia kun me suomalaiset, muttei ne englantia puhuneet. Joten nyt kyllä luotan 100 % omaan kielitaitooni ja niin tulis jokaisen, vaikka luulis toisin. Kun sitä kieltä on pakko puhua, sitä kyllä osaa!

Palaan taas huomenissa! 

ps. opin ehkä yhden sanan hollantia ja se on moi en tiiä miten kirjotetaan mut sanotaan moi, ja se tarkottaa kaunista. Eli moimoi vaan näin suomeksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti