8. huhtikuuta 2016

Vauhdikas perjantai

Tänään perjantaina riitti vilskettä Vip salonissa. Päivä mulla alkoi ysiltä ja loppui kuudelta. Joten ihan sika pitkä päivä, ja kaiken lisäks ihan super kiire. Aamulla ku laskin nii meitä oli 12 oppilasta ja kaks opettajaa, sillon oli ehkä 2-4 asiakasta kerrallaan. Päivällä ja iltapäivällä kun työntekijät oli vähentyneet, niin asiakkaat lisääntyivät. 99% heistä oli mummoja. Kaiken kaikkiaan eniten oli 7 asiakasta ja kunnollisia peilipaikkoja oli se 4 joten käytävästä haettiin lisää tuoleja mihin asiakkaat laitettiin istumaan. Välillä piti ootella, että tekijä saa valmiiksi edellisen asiakkaan jne. Tehtiin montaa asiakasta samaan aikaan. Ja opettajat tekivät samallalailla asiakkaita kuten oppilaatkin.

Aamusta rullailin taas rullia harjoituspäähän ja sen jälkeen jouduinkin kunnon töihin. Levitin värejä päähän, tein folioraitoja parit ja yhtä väriä jouduttiin sitten korjaamaan jälkeenpäin. Viimeisenä rullasin rullatuolissa istuvalle mummolle rullat.

Tämän päivän aikana minulla oli vain kaksi noin 15 minuutin taukoa. Asiakkaita oli ihan liiakseen ja tekijöitä liian vähän tai tekijät värjäili omia hiuksiaan, vaikka heitä olisi tarvittu muissa hommissa, joka on musta epäreilua. Ehkä sellaisena päivänä voi omia hiuksia laittaa kun  on hiljasempaa tai asiakkaita ei ole.

Päivällä mietin, että voisi mennä taas kaupungin kautta kotiin ja syödä jotain ulkona viikonlopun kunniaksi. Mutta loppupäivästä jalat oli toista mieltä ja tulin kaupan kautta kotiin. Lohdutukseksi ostin suklaata ja cokista, joilla kiitän itseäni tästä hullusta päivästä.

Tänään Vip salonissa oli uudet opettajat minulle, ja he olivat tosi mukavia. Vaikka eivät taas niin hyvin puhuneetkaan enkkua mutta paremmin kun jotkut.  Nuorempi opettaja kyseli usein onko mulla kaikki ok, kyseli suomesta ja koulusta siellä ja suositteli mennä Bredaa ja jopa yöelämää. Hän kertoi myös, ettei usko oppilaiden pitävän häntä opettajana. Hänen tyylinsä oppilaita kohtaan oli kaverillinen ja hän kertoi haluavansa oppilaiden nauttivan olostaan töissä, jotta oppivat enemmän. Mutta oppilaista loisti eritavalla, kuinka he pitivät kyseisestä opettajasta.

Nyt alkoi viikonloppu ja olen todellakin sen tarpeessa. Nukun yöt pidemmillä unilla ja syön hyvin. Ehkä teen jotain tai menen jonnekkin. Nyt ajattelin nauttia vain suklaasta ja etsiä ohjelmia netistä mitä voisi katsoa. Käytän yleensä ruutua, katsomoa ja foxplaytä, mutta huomasin että suurinosa ohjelmista ei näy ulkomailla. Jos jollakin on vinkkejä, mitä katsoa PLIIS kertokaa. Ilmaisia kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti