23. huhtikuuta 2016

Knippen Enzo

Viimesiä viedään tällä reissulla. Hurjalta tuntuu, että viimeinen viikko menossa ja kaks työpäivää enää jäljellä. Aloitin torstaina ihan uudessa paikassa nimeltä Knippen Enzo, missä olin torstain ja eilen perjantaina ja vietän nää viimeiset päivät ensiviikolla tiistain ja torstain. Kyseinen paikka ei ole auki siis ollenkaan sunnuntaina eikä maanantaina, keskiviikkona puolestaan kuninkaapäivä jolloin koko maa juhlii. Kuuli myös että suurinosa kampaamoista täällä ei ole auki maanantaisin.

Paikkana tää viimeinen on ollut suosikki ja viihdyn parhaiten, ilmapiirinä kotoisa ja mieleinen. Työntekijät puhuu kaikki hyvin enkkua ja on tosi kiinnostunu mun olemisesta siellä. Ekaa kertaa jopa asiakkaat puhuu mulle enemmän ja saa keskustelua enemmän aikaan, joka tuntuu tosi kivalle. Paikka on isoin näistä, missä olen ollut. Puolet erikseen miehille ja naisille. Eli kun astuu ovesta sisään on edessä parturipuoli ja takana kampaamon puoli. Kolme parturituolia ja viisi kampaamotuolia. Pesupaikkoja kolme. Tuotesarjana Schwarzkopf ja pari muuta miesten muotoilutuotetta. Miespuolisia asiakkaita siis on tosi paljon, sanoisin enemmän kuin naisia. Työntekijöinä pari naista ja pari miestä, naiset tekee oikeastaan naisia ja miehet miehiä. Aukioloajat oli tiistaista torstaihin 8.30- 18.00, perjantain 8.30-20.00, lauantaina 8-15.00.
tästä linkki paikan nettisivuille:  http://www.knippenenzo.nl/breda.html#Home

Ekana päivänä pääsin tutustumaan työntekoon jo ekan tunnin aikana. Tukkaa pessyt, värjännyt, tehnyt raitoja, pitäny yleistä siisteyttä yllä. Torstai oli hieman hiljasempi päivä ja perjantai sitten kiireisempi, asiakkaita oli kokoajan. Perjantaina pääsin opettamaan mun luokalla täällä ollutta tyttöä tekemään pari kampausta ja aika meni iha liian nopsaa ja sitten olikin aika mennä kotiin.

Kuulin myös, että täällä on hieman erilaisempi työkulttuuri opiskelijoita kohtaan alalla. Kysyin kolleegaltani onko heillä ollenkaan opiskelijahintoja, joka mielestäni kuuluu jokaisen kampaamon perushinnastoon jos siellä on harjoittelija, ja hän vastasi ettei ole, eikä ole törmännyt opiskelijahintoihin uransa aikana (ollut alalla 15 vuotta). Ihmisillä täällä on siis suurempi kynnys mennä opiskelijalle, kun Suomessa. Kuten aikasemminkin sanonu, koulussakin pulaa asiakkaita, ja mielestäni meillä koulussa ei ole samaa ongelmaa. Vaan halukkaita on paljon ja hinnat ovat alhaisia opiskelijahintoja.

Myös kampaajan iällä on enemmän merkitystä täällä. Keskustelin tämän samaisen kolleegani kanssa ja hän sanoi valmistuneensa ennen kuin oli 18-vuotias, silloin moni paikka oli halukas ottamaan hänet töihin. Pari vuotta tämän jälkeen, vähän yli kakskymppisenä alkoi paikat vähenemään ja hänelle oltiin vastattu hänen olevan aivan liian vanha. Näin kohta 21-vuotiaana sanoin hänelle, että taidan minäkin olla liian vanha tähän maahan työskentelemään. Kaikki kelle sanonut täällä, että luokallani Suomessa on 19 vuotiaasta 50 vuotiaaseen opiskelijoita, on ollut reaktiot järkyttyneitä. Kaikki olemme samalla tavalla opiskelijoita, mutta aikuisia ja monella on monta uraa tai ammattia jo takana, mutta haluavat jotakin uutta.  Multa monesti kysytään miks tulin yksin ja miksei kukaan haluis lähtee vaihtoon ja vastaan, että suurimalla osalla luokaltani on lapsia ja perhe eivätkä voi noin vain lähteä, ja minä olenkin nuorimmasta päästä ilman suurempia velvollisuuksia.

Hintaluokka paikassa oli noin keskiluokkaa:
pesu + föönikampaus 20 €
leikkaus 21,65 €
leikkaus + muotoilutuote 23,40 €
pesu + leikkaus + muotoilutuote 24,90 €
väri + leikkaus (lyhyet hiukset) 74 €

yli 66 vuotialle hinta halvempi

Torstain ja perjantain aikana eniten tuli 1. miesten leikkauksia 2. naisten leikkauksia 3. naisten pesu ja föönaus 4. värjäys ja leikkaus
Ainakin yksi parran muotoilu ja veitsiajo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti