6. huhtikuuta 2016

toka ja vika koulupäivä Vitalis collegessa

Päivä alkoi tänään aikaisin eli 8.30. Ajeltiin pyörällä taas unihiekat silmissa perheen  naisen kanssa samaa matkaa kouluun. Ekalla tunnilla käytiin teoriassa vaalentamista lapi. Jaettiin 3-4 hengen ryhmät ja valikoitiin kolme ällon näkoista hiustupsua, joihin laitettiin kaikkiin samalla tavalla tyveen 6 % hapetteella, keskikohtaan 9% hapetteella ja latvaan 12% hapetteella ja kaikilla kolmella hiustupsulla oli eri vaikutusaika. Ensimmäinen  pestiin 15 minuutin  jalkeen, toinen puolen tunnin ja viimeinen noin 40-50 minuutin jälkeen. Taukoja pidettiin kahden tunnin aikana kaksi. Lopputunnista opettaja piti powerpointilla esityksen ja kertoi teoriasta.

Kerrankin sain jutella opettajan kanssa enemmän ja hän kyseli suomalaisesta systeemistä ja kerroin tietty. Tytöt kay ensin teoriassa värjäystä ja sitten vasta käytännössä. Selvisi myös että leikkaaminen alkaa vasta toisena vuonna. Ja he ovat aloittaneet opiskelun 8 kuukautta sitten.

Seuraava tunti missä tämän postauksen aloitin oli itsenäista opiskelua koneella ja minä sitten olin facebookissa sekä kirjoittaen tätä. Jälkeen päin postauksen jatkamista kotona, jouduin korjaamaan kaikki ää:t ja öö:t..

Seuraavaksi oli "opoa" tai "ryhmänohjaaja tunti" tai jotakin sen tapaista missä kartoitettiin oppimista ja kerrottiin tulevista kokeista, miten valmistua niihin ja mitä pitää tehdä. Heille kerrottiin myös tulevasta vaihtoehdosta lähtöä jonnekkin pariksi viikoksi vaihtoon ja aikasempana vuonna kohde on ollut Malta. Tämä tunti oli minulle pelkkää istumista ja hollannin kielen kuuntelua.

Minun viimeinen tunti oli käytännön harjoittelua isoimmassa luokkatilassa. Joillakin oppilailla oli omat asiakkaat joille harjoittelivat vesi permistä tai tekivät rullakampauksen. Loput katsoivat demon banaaninutturasta, johon sai sitten ite improvisoida lopun kampauksesta. Banaaninuttura on tuttujuttu mulle, muttei todellakaan mikään vahvuus parin kerran jälkeen. Ope yritti mut näyttämään miten se rulla käännetään. Jotkut kyselivät tiettyjä sanoja suomeksi kuten piikkikampa ja poikaystävä ja kaikki repesivät ja eivät osanneet kyseisiä sanoja lausua.
Sain sateenkaaren värisen harjoituspään lainaan johon piti alkaa väsäilemään kampausta. Kampauksen tekoa hankaloitti puuttuvat välineet, joita minulla ei ole tai ollut mukana. Selvisi myös, että kaikki muotoilutuotteet, pinnit, permisrullat ja paperit hommataan itse. Joten jokaisella tytöllä on omat rullat, omat raudat, omat pinnit, föönit, tuotteet jne.. ja ne ostetaan samasta paikasta.Tänään tutustuin myös toiseen tyttöön, joka nähtävästi osas enkkua muttei puhunut eilen mun kanssa. Puhuin melkein kaikki asiat tänään hänen kanssaan.

Onneksi tämä harjoittelutunti jäi minulle viimeiseksi, koska vikat pari tuntia tytöillä oli matikkaa. Pyöräilin tien toiselle puolelle toiseen Vitalis kouluun hakemaan pyöräilyseurani ja lähdimme ajamaan keskustaan ostamaan minulle bussikorttia. Tuuli oli ihan jäätävä ja vettä tuli melkein vaakatasossa. Silti ei ole ripsarit poskilla. Tätä varten tarvitaan meikinkiinnityssuihketta. Pyöräillessä kysyin tai mainitsin henkilöistä jotka ajaa skootterilla ilman kypärää ja hän sanoi sen olevan normaalia ja sallittua jos ajaa alle 30 km/h. Musta se on silti aika hurjaa D:

Ostoslista seuraavalle kaupunkikierrokselle

- sadetakki
- hanskat
- pipo
- (uimalasit) jotta näkis pyöräillessä jotakin, no ei ny oikeesti

Huomenna alkaa niin sanottu työharjoittelu 9-18..siis oikeesti..toivon että ei olis noin pitkä päivä..Onneks siellä on huomenna torstaina ja perjantaina noita mun luokkalaisia myös. Ja toivon myös että henkilökunta puhuu enkkua!

Nyt ajattelin mennä ekaa kertaa käymään ruokakaupassa tossa tien toisella puolella ja ostamassa jotakin eväsjuttuja ja ehkä ostaa jtn paikallisia herkkuja. Mitä oon näiden syömisestä oppinu nii tytöt koulussa mutustaa kokoaja jotai leipiä tai keksejä tai juomia et tuntuu iha oudolle kun syö pari kertaa päivässä ja kokonaisen aterian eikä mitään snäksejä :D aamupalaksi kahvia tai teetä, leipää joiden päällä on margariinia tai voita, jonkinlaista maapähkinävoin tapasta mössöä, voin päälle laitetaan myös suklaaströsseleitä näin suomalaisittain, hilloa tai juustoa. Minkäänlaisia kasviksia en oo nähny täällä asuessa leivän päällä enkä koulussa eväsleipienkään sisällä. Mutta tänä aamuna törmäsin erikoiseen leipänpäälle laitettavaan soijaviipaleisiin jotka näyttää ihan makkaralle. Kai noi mua varten oli ostanu kun en makkaraa syö. Omenaa taidetaa käyttää aika paljon kans kaikessa.

moimoi taas moi=kaunis, nätti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti